Så tycker Hedemoraborna om neddragningarna

Uppdaterad
Publicerad

SVT har träffat flera Hedemorabor som reagerar på neddragningarna hos Dalarnas Tidningar.

– Det kommer väl inte bli så mycket lokala nyheter, man måste veta något om Hedemora för att kunna skriva om Hedemora, säger Anki Jans från Hedemora.

Hon är en av de som reagerar på att Hedemora nu snart står utan lokaltidningsredaktion. Även kommunpolitiker tycker neddragningarna är negativa, trots att antalet granskande journalistiska ögon blir färre.

Dalarna – tidningskrisen

– Det är ett slag mot demokratin, eftersom man inte får en objektiv bevakning av det som händer och sker, säger Kristina Lundgren (C), kommunalråd i Hedemora.

Men är det inte lite skönt att slippa journalister som hänger efter en hela tiden?

– Nej jag vet inte om jag håller med riktigt, när jag började här för sju år sedan fanns det två tidningar här som följde diariet, jag tycker det har blivit sämre för varje år som går och det som sker nu är riktigt allvarligt, säger Ulf Hansson (S), kommunalråd i Hedemora.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – tidningskrisen

Mer i ämnet