Sista lokalredaktionen stänger

Uppdaterad
Publicerad

I dag gör Dalarnas tidningars lokalredaktör Anders Mojanis i Malung sin sista arbetsdag efter över 43 år i tjänst på samma redaktion.

Redaktionen ska nu läggas ner och därmed försvinner den sista tidningsreportern från Malung-Sälens kommun.

– Det är väl tyvärr lite av landsbygdens dilemma att man tappar funktion efter funktion. Det är en tråkig utveckling, säger Anders Mojanis.

Dalarna – tidningskrisen

I Malung fanns länge fyra olika tidningsredaktioner med journalister som bevakade kommunen. Men en efter en har de försvunnit och nu läggs den sista redaktionen ner. Dalarnas tidningars lokalredaktör Anders Mojanis gör sin sista arbetsdag efter 43,5 år på samma redaktion.

–  Om det inte finns någon på plats här så har man ju inte lika god koll naturligtvis, så det borde väl bli sämre. Men dom kanske har någon bra lösning, säger Anders. Men hoppas samtidigt att det kommer att märkas att han slutar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – tidningskrisen

Mer i ämnet