Det avspärrade området i Bojsenburg. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Högg ung man med kniv och flaskhals i huvudet – tre män åtalas för mordförsök i Bojsenburg

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som misstänkt för att ha försökt mörda en yngre man vid Bojsenburg i Falun för några månader sedan, åtalas nu vid Falu tingsrätt.

Mordförsöket där en man i 20-årsåldern blev svårt skadad skedde i slutet av oktober ifjol i en tvättstuga eller bastu i bostadsområdet Bojsenburg.

De åtalade männen har i samförstånd försökt döda målsägande genom att hugga eller skära honom med kniv och flaskhals i huvud och hals. Men också i ena armen och benen. Detta framgår i stämningsansökan som åklagare lämnat in till Falu tingsrätt.

Misstänkt mordförsök i Bojsenburg i Falun

Åtalad för grovt rån

De ska ha utsatt mannen för mordförsöket när de tvingade honom att lämna i från sig sin mobiltelefon och kontokort och stal sakerna. Sedan ska de ha använt kortet och köpt saker för ungefär 1000 kronor. Åtalspunkten är grovt rån.

De åtalade är också i 20-årsåldern.

”Våldet var livsfarligt”

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom våldet varit livsfarligt, målsäganden tillfogats svår kroppsskada, gärningsmännen visat synnerlig hänsynslöshet och råhet samt utnyttjat målsägandes skyddslösa och utsatta ställning” står det i stämningsansökan.

Åklagare yrkar på utvisning för en av de tre männen. De tre tilltalade förnekar brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det avspärrade området i Bojsenburg. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Bojsenburg i Falun

Mer i ämnet