Den 26 oktober spärrades ett bostadsområde i Bojsenburg av efter ett misstänkt mordförsök – nu har tre personer häktats. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Ytterligare två män häktade för mordförsöket i Bojsenburg

Uppdaterad
Publicerad

Nu har tre män i 20-årsåldern häktats misstänkta för mordförsöket i Bojsenburg i Falun för snart två veckor sedan.

Det rapporterade Falu-Kuriren på måndagen.

– Tingsrätten har bedömt att alla är på sannolika skäl misstänkta och att de agerat tillsammans och i samförstånd, säger åklagaren i ärendet, Fredrik Skoglund, till tidningen.

Misstänkt mordförsök i Bojsenburg i Falun

Detta vet vi

Det var natten mellan den 25 och 26 oktober som en man i 20-årsåldern fördes med allvarliga skador till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i bostadsområdet Bojsenburg i Falun. Polisen spärrade av en del av bostadsområdet under några dygn efter händelsen för att göra tekniska undersökningar som att försöka säkra bevis.

Tre personer häktade

Dagen efter det misstänkta mordförsöket greps en jämnårig man som senare häktades. Den 4 november begärde åklagaren Fredrik Skoglund ytterligare en man häktad. Även en tredje man häktades igår, den 7 november, enligt uppgifter till Falu-Kuriren.

Den skadade mannen kunde lämna sjukhuset efter några dagar.

– Efter omständigheterna så mår han relativt väl som jag förstått, sa Fredrik Skoglund till SVT Nyheter Dalarna den 31 oktober.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det avspärrade området i Bojsenburg. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Bojsenburg i Falun

Mer i ämnet