Ingemar Hindrikes såg varg på långt håll. Foto: Anders Hansson/SVT

Två vargar skjutna

Uppdaterad
Publicerad

I morse drog vargjakten i gång i Dalarna och vid lunchtid fälldes den första vargen. Strax efter klockan ett fälldes den andra.

– Den första vargen fälldes mellan Björbo och Nås, rapporterar våra utsända. Det var då en grupp på tre vargar som kom till en av jägarna.

Det dröjde inte länge förrän den andra vargen sköts, strax söder om Lindesnäs.

Det är sammanlagt sex vargar som får skjutas i Dalarna, alla i Orsenreviret som sträcker sig mellan Nås och Ludvika.

Tidigare i morse såg jägaren Ingemar Hindrikes från Björbo varg på ca 400 meters avstånd.

– Det var en ganska liten varg, men strax innan hade det gått två till, och de var större men de såg inte jag, sa han till SVT:s utsända.

Fler vargar ute

Det var dock andra i jaktlaget som såg alla tre, och spåren talar sitt tydliga språk. SVT Nyheter Dalarnas team blir visade var vargarna korsat vägen och där ser vi spår från tre djur.

Länsstyrelsens beslut om licensjakt på varg följdes av många juridiska turer, men i mellandagarna beslutades det att jakten blir av. I morse satte så jakten igång, efter att först ha skjutits upp på grund av snöbrist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.