Det var här på parkeringen som 23-åringen blev indragen i en bil. Några veckor senare hittades han mördad i den här bäcken. Foto: SVT

Ännu inget åtal för kidnappningsmord

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig kvinna omhäktades idag av Gävle tingsrätt för inblandning i fallet med en kidnappad och mördad 23-årig man från Sundsvall.

Mannen kidnappades i Gävle i början av april och hittades sedan mördad utanför Sundsvall ett par veckor senare.

Sammanlagt har åklagaren begärt omhäktning av sex personer i fallet, samtliga hemmahörande i Sundsvallsområdet.

–Det kommer troligen att dröja till efter sommaren innan vi är redo att väcka åtal, säger kammaråklagare Elisabeth Hermanrud vid Internationella Åklagarkammaren, till SVT Nyheter Gävleborg.

Men tingsrätten i Gävle valde att endast förlänga åtalstiden med två veckor och åtalet mot den 23-åriga kvinnan skall vara väckt senast den 10 augusti.

De övriga fem personerna som är häktade i målet har gått med på förlängd häktningstid, utan förhandling i rätten. Åtal för dem ska enligt rättens beslut också vara väckt den 10 augusti.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.