Hanna Beling, Konstnär och Per Johansson Glada Hudik-teatern Foto: Per Trané

Bosse Östlin hedrad i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen reste Glada Hudik-teatern en staty för att hedra Bosse Östlin och uppmanar samtidigt svenska folket till ett kramkalas till hans minne.

Bosse Östlin gick bort i juli i fjol, efter en stroke. Han blev 63 år gammal. Idag reste Glada Hudik-teatern en staty av Bosse i Hudiksvall.

– Det blir, så vitt vi vet, den första statyn av en utvecklingsstörd person i hela världen säger verksamhetsledare Pär Johansson. I samband med avtäckningen uppmanar Glada Hudik-teatern svenska folket att hylla Bosse med ett stort kramkalas i hans ära.

– Att få förmånen att vistas i Bosses närhet var att få en lektion i kärlek och en påminnelse om hur mycket som vi andra så lätt tar för givet. Bara genom sitt nyfikna, väna väsen blev han en ambassadör för medmänsklighet och kärlek, säger Pär Johansson.

Var med från början

Bosse Östlin. Foto: SVT.

Bosse var en del av Glada Hudik-teatern från starten 1996 och hans kramar vann direkt publikens hjärta. Då mängder av människor delade beskedet om hans bortgång på Facebook nåddes över 3,2 miljoner personer inom ett dygn.

Kärleksmanifestation i Bosses ära

I samband med avtäckningen av Bosses staty den 27 november vill Glada Hudik-teatern uppmana svenska folket till en manifestation för kärlek  ett kramkalas i Bosses ära under hashtag #slutaaldrigkramas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.