Explosion och brand i industribyggnad i Gävle. Foto: Roger Nilsson/SVT

Branden på Näringen släckt

Uppdaterad
Publicerad

Vid fyratiden på lördagseftermiddagen meddelade räddningstjänsten att man nu lämnar över brandplatsen på Näringen till polisen för vidare undersökning.

Räddningstjänsten har inte kunnat vattenbegjuta brandhärden på Näringen i Gävle, risken fanns att man skadade vattentäkten i anslutning till brandområdet och då skulle det bli problem med dricksvattnet. Därför har räddningstjänsten istället haft personal på plats för att bevaka branden. Men under lördagseftermiddagen ansåg inre befäl att läget var under så pass kontroll att man drog tillbaka bevakningen av området.

– Ärendet är nu överlämnat till Polisen och området är fortfarande avspärrat. Så kommer det att förbli tills att Polisen är klar med sin tekniska undersökning. Den beräknas starta måndag morgon, säger Daniel Holmström, inre befäl vid Gästrike reäddningstjänst.

Det var i torsdags som en brand bröt ut på industriområdet och flera explosioner skakade området. Tågtrafiken stod stilla under torsdagskvällen och platsen har varit avspärrad, bland annat med hjälp av ett 175 meter långt tåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand på industriområde i Gävle

Mer i ämnet