Brynäs går för seger i fullsatt Gavlerinken

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelas den fjärde kvartsfinalen mellan Brynäs och Linköping i Gavlerinken. Arenan är slutsåld och nu hoppas Brynäs att publiken kommer bära laget fram till en seger.

– Vi är revanschsugna sen senaste matchen. Jag tycker inte vi gjorde en bra match. Vi började bra men i andra perioden kommer LHC igång och sen i tredje är vi helt okej. Lite för många utvisningar och de avgjorde i powerplay.

– Men det ska bli kul att få chansen att ta revansch här i ett fullsatt Gavlerinken i kväll, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.

Blomqvist tror att nyckeln till att vinna i kväll blir att förbättra defensiven.

– Vi ska försöka fokusera på defensiven och spela oss ur egen zon enkelt. Det är en av anledningarna till att vi spelat bra hela säsongen tycker jag. Vi kommer fokusera på defensiven och då brukar det gå bra i offensiven också.

Målservice: Följ matchuppdateringarna här!

Det kommer bli en riktig publikfest i Gavlerinken i kväll och det kommer att bli fullsatt. Något som är en fördel för Brynäs menar Jacob Blomqvist.

– Otroligt viktigyt. Det var 5.400 senast men lät som om det var fullsatt. Så det kommer bli riktigt härligt att komma in till fullsatta läktare i kväll, säger Bllomqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.