Dömda för människorov överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Två av de tre personer som dömdes till långa fängelsestraff för att ha tvingat en 22-åring att köra från Borås till Gävle, där han låstes in och misshandlades svårt i två dygn, har överklagat sina domar.

Den 23-åriga kvinna från Borås som dömdes till åtta år och sex månaders fängelse vill att hovrätten ska fria henne både från människorov och utpressning och sänka hennes straff. Hon menar att tingsrätten felbedömt bevisningen och i överklagan hävdar hennes advokat att det inte är fastslaget att kvinnan fört bort mannen med syfte att skada honom eller tvinga honom till något.

Även den 27-åriga man som dömdes till fyra år och sex månaders fängelse överklagar sin dom. Mannen vill att åtalet om människorov ogillas, att han ska slippa skadestånd och att längden på fängelsestraffet ska kortas.

Mannens advokat kritiserar tingsrätten och hävdar att den allt för okritiskt förlitat sig på offrets berättelse. Advokaten hävdar att den kidnappade 22-åringens vittnesmål inte är trovärdigt och att hans klient varken gjort sig skyldig till människorov eller haft något uppsåt att skada 22-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningen i Borås

Mer i ämnet