Yrkar på 12 år för människorov

Uppdaterad
Publicerad

12 års fängelse för den åtalade 23-åriga kvinnan från västsverige och en 33-årig man från Gävle. Det var yrkandet från Chefsåklagare Lars Göransson när rättegången om människorov avslutades vid Gävle tingsrätt idag.

Fallet gäller en 22-årig man, från Borås, som ska ha tvingats till Gävle av den åtalade kvinnan och sedan hållits inlåst i två dygn i 33-åringens lägenhet på Nordost i Gävle, och där misshandlats grovt.

De två övriga åtalade, en 27-årig man från Borås och en 44-årig Gävlebo bör också dömas till fängelse för sin inblandning i brottet, menade åklagaren, men då till väsentligt kortare straff.

Från försvarssidan menade man att straffen inte alls ska vara i den storleksordningen och att bevisningen inte ens ska räcka till att bevisa människorov överhuvudtaget. Dom kommer den 27 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappningen i Borås

Mer i ämnet