Foto: TT

GGIK redo för kval till SSL

Uppdaterad
Publicerad

Gävle GIK vann Allsvenskan norra och fick därmed välja motstånd i kvalet till innebandyns högstaliga, SSL. GGIK valde Salem och på söndag är det dags för den första matchen hemma i Gävle.

Gävle GIK avslutade säsongen på bästa sätt och vann den avslutande matchen i grundserien med 12-5 mot Hudik/Björkberg. Segern innebar att laget vann allsvenskan norra och fick välja motståndare i kvalet till SSL.

GGIK valde Salem som motståndare och på söndag är det dags för den första matchen i bäst av tre matcher. GGIK inleder på hemmaplan i Gävle. Returen spelas på bortaplan den 15 mars och en eventuell tredje avgörande match spelas den 19 mars.

Om Gävle GIK vinner matchen mot Salem väntar det sämst placerade laget av de två segrarna i kvalmatcherna från allsvenskan södra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.