Juniorerna som lyfter Brynäs

Publicerad

När Brynäs var som mest skadedrabbade för några veckor sedan fick juniorerna Linus Ölund, Jesper Boqvist och Samuel Asklöf chansen tillsammans i fjärdekedjan. Och det blev succé. Sedan dess har juniorerna hållit sig kvar i uppställningen trots att flera nyckelspelare kommit tillbaka från skada.

– Vi hjälper varandra bra på isen och hjälper varandra bra så då går det ofast bra så det är bara att köra på, säger Linus Ölund,

Både på och utanför isen är killarna goda vänner och de trivs ihop. Något som är viktigt för att prestera bra på isen tillsammans.

– Jo men så är det ju. Har man roligt tillsammans får man bra samspel på isen också och det har vi lyckats med. Sen går vi in och inte tönker så mycket utan bara spelar vårt eget spel, säger Ölund.

Mer speltid än väntat

Inför säsongen hade spelarna inte räknat med att få så här mycket speltid i SHL.

– Nej, det trodde jag verkligen inte. Men hårt jobb lönar sig, säger Jesper Boqvist.

– Jag hade inga tankar på att det skulle gå såhär bra inför säsongen, säger Samuel Asklöf.

Tomas Thelin är utvecklingsansvarig i Brynäs och är imponerad av juniorkedjans framfart.

– Det är otroligt kul att de tar för sig så mycket som de gör. De förtjänar att vara där de är och de har alla A-lagskontrakt  nu.

Bra på att fostra unga spelare

Brynäs är kända för att ha bra juniorer och de senaste åren har flera unga spelare kommit fram i laget i SHL och sedan etablerat sig i SHL. Thelin tror att de här killarna kan göra samma resa.

– Lite grann påminner det om gänget som gått till NHL. Det är lite det de visar här nu, de visar att de klarar spelet i SHL och sedan kan de ta sig vidare, säger Thelin.

I kväll väntar näst sista omgången i SHL:s grundserie hemma mot Karlskrona och snart väntar slutspel för juniorkedjan.

– Det ska bli grymt kul men det gäller att vi kör på med samma spel som vi gjort, säger Linus Ölund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.