Lättnad i Hudik när Skatteverket blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kom beskedet att det hotade skattekontoret i Hudiksvall blir kvar. 65 medarbetare ser nu ut att få behålla sina jobb.

På skattekontoret i Hudiksvall är lättnaden stor över beskedet att nedläggningshotet nu är borta.

– Det betyder enormt mycket, nu vet vi att vi blir kvar och kan jobba på och slippa ha det här hängande över oss, säger Erika Stenlund.

Statliga jobb försvinner

Beskedet till personalen kom under ett möte under onsdagsmorgonen.

– Det känns jätteskönt. Vi fick ett mejl i morse att vi skulle ha ett kontorsmöte om 50 minuter, chefer som var på semester var på plats så det var osäkert vad det handlade om. Men kontorscheferna meddelade att Skatteverket drar tillbaka beskedet om neddragningarna, säger Erika Stenlund, skattehandläggare vid kontoret i Hudiksvall.

Alla nio kontor blir kvar

Skatteverket gick ut med ett pressmeddelande strax efter klockan nio på onsdagsmorgonen där man meddelade att alla nio hotade skattekontor runt om i landet blir kvar trots allt. 65 medarbetare som hotats om uppsägning väntas nu få behålla sina jobb.

– Det har legat som en våt filt över oss, vi har kämpat som illrar för att visa framfötterna som det bästa kontoret för att visa att vi behövs. Jag tror också att det betyder mycket att flera politiker har varit på vår sida, säger Erika Stenlund.

Ger framtidsanda

Erika Stenlund tycker att det är avgörande för Hudiksvall att Skatteverket blir kvar.

– Det har varit en nedåtgående spiral i Hälsingland med många förlorade jobb och hög arbetslöshet, så jag tror att det här ger framtidsanda, att man satsar på vår ort och att statlig verksamhet blir kvar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Statliga jobb försvinner

Mer i ämnet