Foto: TT

Gävlebo häktad för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En Gävlebo i 20-årsåldern har häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Åklagaren är förtegen om ärendet men SVT erfar att ett maskingevär har beslagtagits i en lägenhet i Gävle.

Det var i onsdags som det grova vapenbrottet uppdagades i Gävle. Den misstänkte mannen greps vid lunchtid den aktuella dagen. Häktningsförhandling hölls i helgen vid länets jourdomstol.

SVT Nyheter Gävleborg erfar att det beslagtogs ett maskingevär i en lägenhet i Gävle. I ärendet ska även fotbojor och kokain figurera. Narkotikabrottet ska ha begåtts i Tierp för en månad sedan. Men åklagaren är förtegen om omständigheterna när SVT når honom under fredagen och vill inte bekräfta några av uppgifterna.

– Jag menar att han har tagit befattning med droger och med ett vapen han misstänks därför för narkotikabrott och grovt vapenbrott, säger åklagare Peter Olofsson till SVT Nyheter Gävleborg.

Vad handlar det om för vapen?

– Det säger jag inte.

Vi erfar att fotbojor och kokain figurerar i utredningen, vad säger du om det?

– Jaså? Det här en utredning som precis har startat så inte vill jag gå in på detaljer.

Nu är mannen häktad och åtal skall vara väckt senast den 7 oktober

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.