Man gripen efter stor polisinsats i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågick under natten i ett flerfamiljshus i Gävle. En man är gripen och misstänkt för olaga hot och brott mot vapenlagen.

Det var vid 22.45 som polisen kallades till Staketgatan i Gävle. En man hade ringt in till polisen och berättat att han blivit hotad med ett vapenliknande föremål.

– Det hade uppstått en diskussion i en lägenhet, mellan en man och lägenhetsinnehavaren. När mannen skulle lämna lägenheten visade lägenhetsinnehavaren ett vapenliknande föremål och viftade med det mot mannen, som kunde ta sig ut och larma polisen, säger Matilda Isaksson, vid polisregion Mitt.

Polisinsatsen pågick hela natten och det var stort pådrag vid platsen. Strax före klockan 06 kunde polisen gripa lägenhetsinnehavaren. Mannen som är i 60-årsåldern är misstänkt för olaga hot och brott mot vapenlagen. Han anhölls senare av åklagare av åklagare Elly-Anne Öholm.

Polisen säger att ingen person ska vara skadad och att gripandet gick lugnt till. Vapnet tros vara en kolsyrepistol eller en soft-airgun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.