Arkivbild. Foto: TT

Misshandlade två kvinnor på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

En 47-årig man ifrån Sandviken döms till fängelse efter att ha misshandlat två kvinnor inom loppet av en vecka.

Den ena kvinnan hade mannen känt i cirka ett halvår när händelsen utspelade sig i kvinnans lägenhet i Hudiksvall i mitten på december.

Kvinnan uppgav för rätten att mannen tilldelade henne knytnävsslag i huvudet och mot överkroppen. När hon föll till marken ska mannen ha sparkat henne mot huvudet och överkroppen och sedan tagit strypgrepp om halsen med båda händerna.

Kvinnan bedömde att det kunde handla om ett tiotal sparkar och ett tiotal slag.

Efter händelsen var kvinnan mycket rädd och bestämde sig för att flytta från orten på grund av händelsen. Tingsrätten bedömer att kvinnans berättelse är trovärdig och dömer mannen för misshandeln.

Misshandel en vecka tidigare

Samme man döms också för att bara en vecka tidigare ha misshandlat en kvinna som han haft ett förhållande med från och till under en längre tid.

Vid tillfället drog han kvinnan i håret och slog henne i pannan med sin arm under en bilfärd. Mannen döms också för olaga hot vid samma tillfälle.

Påföljden för mannen blir sex månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.