Cyklisten krockade med polisbilen på Högbovägen i Sandviken natten mot söndag. Kollissionen blev kraftig och cyklisten vårdades för allvarliga skador på Gävle sjukhus, men har nu avlidit. Foto: Roger Nilsson, Google Maps, SVT

Påkörde cyklisten har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den cyklist som krockade med en polisbil natten mot söndagen har avlidit.

Kollisionen inträffade på natten mot söndagen på Högbovägen i Sandviken. Enligt Gävleborgspolisen slog den 68-årige mannen i framrutan på polisbilen och landade sedan på vägbanan. Han fick allvarliga skador som han vårdats för på intensivvårdsavdelningen vid Gävle sjukhus, men mannens liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade via sjukvården.

Enligt Mikael Hedström, presstalesman på Polisen i Gävleborg, utreds nu krocken som vållande till annans död och vårdlöshet i trafik, men ingen är i nuläget misstänkt för brott.

Cyklist i krock med polisbil

– Det som görs nu är att man ska undersöka vad det är som har hänt och vad som orsakat olyckan. Eftersom vi inte vet detta i nuläget är föraren av bilen inte misstänkt för brott.

Enligt Mikael Hedström är polismannen fortfarande i tjänst.

– Vi har vidtagit de åtgärder internt så att föraren får det stöd och den hjälp han behöver. Rekommendationen i sådana här lägen är att man ska vara kvar i tjänst.

Brottsutredningen ligger på särskilda åklagarkammaren i Malmö och det är Särskilda Utredningar, SU, som ska utreda händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cyklist i krock med polisbil

Mer i ämnet