Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Selma & Gustaf har höga mål

Uppdaterad
Publicerad

– Den senaste singeln handlar om att man inte kan lämna den stad som man är född i, även om man gör det fysiskt, säger Selma Edenståhl.

Selma & Gustaf har precis släppt sin nya singel Where we once belonged och kommit hem från en spelning i USA. I slutet av mars kommer en ny EP.

Selma & Gustaf träffades för tre år sedan på Bromangymnasiet. Men det var inte den ideala starten eftersom Gustaf kallade Selmas röst för löjlig.

– Då blev hon sur, säger Gustaf Johnsson.

Musiken är framtiden

Det var i samband med att Selma & Gustaf strax innan jul släppte sin förra singel  Highest Grace – som rampljuset hamnade på dem ordentligt.

Den har 1,5 miljoner spelningar på olika musikströmningstjänster. Nu är duon och deras kompband The unmarried queen spridd över landet och i olika lägen i livet. Men det är att leva på musiken som är det stora målet.

– Det är vi alla överens om, att det är det här som vi vill satsa på, säger Selma Edenståhl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.