Sjukhussal/Arkiv Foto: Bertil Ericson/TT

Sköterska stal pengar från patienter

Publicerad

Sköterskan har tidigare arbetat som inhyrd resurs vid sjukhuset i Hudiksvall. Där anmäldes hon av arbetsledningen då man ansåg att hon utgjorde en risk för patientsäkerheten.

Efter att ha slutat i Hudiksvall så började hon arbeta i sitt hemlän, Halland, och där blev hon avslöjad sedan hon stulit pengar och smycken från de patienter hon arbetade med. I september förra året dömdes hon till ett år och tre månaders fängelse för grov stöld och bedrägeri.

Sjuksköterskan riskerar nu även att förlora sin legitimation. IVO konstaterar att det rör sig om allvarlig brottslighet som påverkar förtroendet för sköterskan, som dömts till fängelse.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) anmäler nu sköterskan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som avgör i det aktuella legitimationsärendet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.