Foto: Roger Nilsson.

Misstänkt mordförsök i Gävle centrum

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt i centrala Gävle under lördagskvällen. Två män är nu anhållna för mordförsök.

Polisen får in flera larm om ett stort bråk i centrala Gävle vid 18.40-tiden på påskaftonskvällen. Ett tiotal personer är inblandade och två män, 20 och 24 år gamla, har skadats så pass allvarligt att polisen rubricerar det som mordförsök alternativt dråpförsök.

Kritiska skador

För en av männen har läget varit kritiskt med kraftiga blödningar. Han har inte kunnat höras alls, enligt Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst. Den andra mannen har polisen kunnat höra.

Storbråket i Gävle

– Vad jag förstår är det ingen fara för deras liv, men jag vet i övrigt inte vilka skador de har, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Två män, i 20-årsåldern och 45-årsåldern, är anhållna för mordförsök alternativt dråpförsök.

Avspärrat område

Polisens tekniska undersökning pågår fortfarande och området där bråket ägde rum är avspärrat. Under söndagen kommer även fortsatta förhör att hållas.

– Jag har förstått att det är många vittnen, polisen kommer att lägga mycket energi på att höra dem, säger Robin Simonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbråket i Gävle

Mer i ämnet