Mattias Fredlund vid mordplatsen Foto: SVT

Därför dröjer utredning om Ljusnemord

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 2 1/2 månad sedan en 20-årig man avled efter ett bråk i Ljusne. Åtal har fortfarande inte väckts och rättegången väntas inte kunna påbörjas förrän tidigast i slutet av juni.

SVT Nyheter Gävleborg har besökt platsen i Ljusne där bråket mellan två olika gäng utspelade sig i februari i år och som fick följderna att en 20-årig man avled och flera skadades.

Polisinspektör, Mattias Fredlund har varit med under hela utredningen och tycker att de, efter runt 220 förhör, har en klar bild över vad som faktiskt hände. Att bråket uppstod i ett område där asylsökande bor har haft betydelse säger polisinspektör Mattias Fredlund.

Misstänkt mord i Ljusne

– Det är problematiskt när man är i ett område där 99 procent är tolkförhör. Dörrknackning tar minst dubbelt så lång tid när man måste använda tolk. Inspelade förhör ska skrivas ut och det tar oerhörd lång tid. En timmes förhör kan ta en dag att skriva ut. Sen är det NFC som tar lång tid.

Se hela intervjun med polisinspektören Mattias Fredlund och bilder från mordplatsen i inslaget här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Ljusne

Mer i ämnet