Foto: svt

1,6 miljoner insamlade till Sandra

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Frostason lider av cancer och sätter sitt hopp till en behandling utomlands. Insamling som pågått sen i våras har dragit in 1,6 miljoner.

Vi har tidigare berättat om Sandra Frostason som önskade opereras utomlands för sin cancer. Hittills har 1,6 miljoner samlats in. Pengar som ska gå till behandlingen utomlands eftersom behandlingen inte kan utföras i Sverige. Sandras vänner skriver och tackar för alla bidrag.

”Vi har tillsammans lyckats samla ihop hela 1 545 000:- vilket är helt fantastiskt!!”, skriver de på sociala medier.

– Det är jätteroligt att så mycket pengar samlats ihop. Jag önskar bara att Sandra får den behandling hon behöver, säger Jill Andersson som är en av initiativtagarna till insamlingen.

Behandlats sedan 2015

Sandra Frostason, 33, bor i Varberg med sin 17 månader gamla son Theo och sin man Ragnar. Det var i juli förra året som den nyblivna småbarnsmamman fick cancerbeskedet. Tjocktarmscancern har spridit sig till levern och lungorna vilket gör det hela mycket komplicerat. Cellgifter sattes in i augusti 2015 men det räckte inte. Sandra Frostason behövde opereras. Det utförs olika typer av operationer i Frankrike och i Tyskland som familjen hoppas få en plats till.

Sandra skriver på sin hemsida att den operation som först var tänkt, inte längre kan genomföras eftersom det skulle förvärra hennes situation, men hon fortsätter behandlas med cellgifter.

Hon har svarat bra på behandlingen och tumörerna i leven har minskat, enligt uppgifter på insamlingens facebooksida. Ett eventuellt överskott från inslamlingen kommer att gå till Cancerfonden och Barncancerfonden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.