”Jag har ingen förståelse för att en mycket kort vårdtid för den som begått ett bestialiskt mord skulle vara tillräckligt för att säkerställa att det inte sker på nytt”, säger Sven-Erik Alhem. Foto: SVT/TT

Alhems kritik mot mördarens permissioner: ”Har ingen förståelse”

Uppdaterad
Publicerad

Brottsofferjourens förbundsordförande Sven-Erik Alhem är kritisk mot att Onsalamördaren har obevakade permissioner och att han vårdas nära offrens hem.

Michelle Simonssons man mördades av en barndomsvän på en familjemiddag i december 2015. Den dömde 42-åringens påföljd blev rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, och sedan i maj 2018 vårdas han i Varberg.

Michelle Simonsson och hennes barn bor en halvtimmes bilresa från Varberg. De är rädda att någonting ska hända dem under 42-åringens permissioner.

Granndådet i Onsala

– Man ska inte vårda en så svårt psykiskt person så nära brottsoffren, säger Michelle Simonsson.

Den förre detta överåklagaren och nuvarande förbundsordföranden för Brottsofferjouren, Sven-Erik Alhem, instämmer i kritiken. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granndådet i Onsala

Mer i ämnet