Furulidsskolan i Onsala i Kungsbacka är ett av de planerade asylboende som brunnit den senaste tiden. Nu drar Försäkringsbolagen öronen åt sig och höjer bland annat premierna för de som driver flyktingboende. Foto: TT

Polisen vet inte vem som tände på flyktingboendet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror att branden på det tilltänkta flyktingboendet var anlagd. Men vem eller vilka som tände på vet polisen ännu inte.

Tre veckor har nu gått sedan det tilltänka flyktingboendet på Furulidsskolan i Vallda brann. Skolan, som var tänkt som ett boende med plats för över hundra personer, eldhärjades svårt.

Polisen tror att branden är anlagd. Den tekniska undersökningen är ännu inte klar men än så länge har inget nytt framkommit.

Branden i Furulidsskolan

– Det går trögt. Att skolan ligger så avsides som den gör har varit en försvårande omständighet. Den ligger insynsskyddad och vi har inga vittnesuppgifter som visar själva gärningen bara information från runt omkring. Sedan har ju teknisk bevisning en tendens att brinna upp i bränder vilket gör det svårarbetet, säger Cecilia Bergsten chef för länskriminalens rotel för grova brott.

När den tekniska undersökningen ska vara klar är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Furulidsskolan

Mer i ämnet