Holms skola är en av totalt sju skolor i Halmstad som föreslås att läggas ner. Foto: SVT

Föräldrarna redo för ny strid

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget från barn- och ungdomsförvaltningen tas emot med stor besvikelse av Holms föräldraförening som redan stridit för sin skola flera gånger.

– Vi stred ju tappert förra gången så det känns ju jättetråkigt, naturligtvis. Vi kommer strida även den här gången, säger Sandra Carlsson, ordförande för Holms byskolas föräldraförening, till SVT Hallandsnytt.

Hon har själv två barn som går på skolan och ett tredje som hon hoppas ska gå på skolan om två år. Om skolan finns kvar vill säga. Sandra Carlsson säger att flera av föräldrarna redan hunnit prata med varandra efter torsdageftermiddagens besked.

Skolutredningen i Halmstad

– Miljöpartiet och centerpartiet gick ju till val på att de ska satsa på småskolorna så vi får hoppas att förslaget ändras innan det fattas beslut. Det skulle kännas som ett svek annars, säger hon.

Alternativet: skola för 750 elever

Enligt förslaget är Holms skola en av tre skolor där eleverna föreslås flyttas till en ny skola som planeras på Kärleken i Halmstad. Den skolan ska enligt förslaget vara en f-9-skola och rymma 750 elever.

– Jag är definitivt orolig för att den trygghet och närheten i samhället vi har i dag blir lidande på en så stor skola.

Enligt förslaget kan inte de små skolorna nå upp till de kvalitetskrav som kommunen ställer, vad säger du om det?

– Holms elever har ju presterat bra på prov så det är inte något vi känner igen, säger Sandra Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolutredningen i Halmstad

Mer i ämnet