Foto: TT

Gessle om Marie: ”Hon har svårt att röra sig”

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen ställde Roxette in alla sina kommande spelningar för att Marie Fredriksson inte längre orkar. Nu kommer nya uppgifter om hennes tillstånd.

I en intervju med tyska RTL som Expressen återger delar av säger Per Gessle att Marie Fredriksson inte längre kan röra sig ordentligt.

– Cancern har inte återvänt. Men hon är nästan blind på ena ögat. Hennes ben är värre, hon har svårt att röra sig ordentligt och hon har inte energin att resa, säger han till TV-kanalen.

Kan inte fokusera

Det var i mitten av april som Roxette meddelade att bandet ställer in samtliga planerade spelningar. Bara en dryg vecka tidigare släppte bandet singeln ”It just happens” inför det kommande albumet ”Good Karma” som släpps den 3 juni.

Planen var att bandet skulle ge sig ut och spela, men Marie Fredriksson sägs vara för svag för att orka med fler spelningar.

– När hon sa ”Jag klarar inte av det längre. Jag kan inte resa längre, jag kan inte stå på en scen, jag kan inte fokusera”. Då sa jag ”Okej, vi hoppar det”, säger Per Gessle till RTL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.