Foto: Länsstyrelsen

Gottfridsson tar politisk timeout

Uppdaterad
Publicerad

Roland Gottfridsson har bestämt sig för att ta paus från politiken. Det skriver Hallandsposten– Just nu kräver jordbruket all tid och kraft, säger han i ett mejl till tidningen.

Gottfridsson, ordförande i kommunfullmäktige i Laholm (C), har varit hårt pressad efter att Länsstyrelsen hittat mycket allvarliga brister i hans grisproduktion. Magra och sjuka grisar i smutsiga stallar och suggor med kultingar utan tillgång till vatten mötte djurskyddsinspektörerna på hans gård. Han hotas nu av vite på tiotusentals kronor per vecka.

Centerpartiet i Laholm har uppmanat honom att ta en paus från politiken för att reda ut situationen på sin gård men från Gottfridsson själv har det varit helt tyst. Men nu meddelar han alltså i ett mejl till Hallandsposten att han går sina partikamrater till mötes och tar timeout från politiken.

Roland Gottfridssons grisar

I mejlet till Hallandsposten säger han också att han nu vill slippa telefonsamtal och besök från media för att koncentrera sig på sitt arbete.

Roland Gottfridsson har suttit i fullmäktige sedan 1977.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Roland Gottfridssons grisar

Mer i ämnet