Kerstin Angel (C), ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Falkenberg. Foto: SVT

”Inte ett färdigt förslag”

Uppdaterad
Publicerad

Kerstin Angel (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, menar att det än så länge bara handlar om arbetsmaterial.

– Det här är en väldigt omfattande utredning, komplex och kanske den svåraste politiska frågan att hantera. Därför har det varit viktigt att förankra frågan politiskt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Kerstin Angel (C) till SVT Nyheter Halland efter kritiken från partikollegan Schlomo Gavie.

Hon berättar att man i samband med skolutredningen visat upp arbetsmaterial i partigrupperna. Men att det inte rört sig om någon slutprodukt.

Skolutredningen i Halmstad

– Det är inget färdigt förslag som visats utan ett arbetsmaterial, säger hon.

Men de skolor som pekats ut, Årstadskolan och Fageredskolan, är de hotade?

– När man tittar på en skolförsörjningsplan som ska hålla över lång tid så är det några skolor som per automatik alltid kommer upp när man tittar på storlek och hållbarhet. Då tillhör Årstadskolan och Fageredskolan de skolor som flera gånger varit uppe till diskussion om nedläggning under årens lopp, säger Kerstin Angel.

Vill ha medborgarnas synpunkter

Den 3 juni ska ett förslag från tjänstemännen presenteras om skolorna i Falkenberg. Därefter välkomnar Kerstin Angel synpunkter från allmänheten. Först till hösten kommer några politiska beslut att tas.

– Vi är väldigt angelägna om att inte hasta fram med det här förslaget utan att få ett så heltäckande och bra underlag som möjligt, säger Kerstin Angel.

Skulle frågan om att lägga ned skolor bli aktuell kommer de besluten att gå hela vägen upp till kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolutredningen i Halmstad

Mer i ämnet