Misstänkte Onsalamördaren psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte Onsalamördaren lider av en psykisk störning och gjorde det även vid det tillfälle då han misstänks för att bland annat ha knivhuggit en manlig vän till döds.

Den rättspsykiatriska undersökningen är nu klar av den 39-årige mannen som misstänks för dåden i Onsala i december. Rättsmedicinalverket bedömer att gärningarna som mannen anklagas för har skett under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Det rapporterar Norra Halland.

Behöver vård

Det är den stora rättspsykiatriska undersökningen som nu är klar och där slår rättsmedicinalverket även fast att mannen fortfarande lider av en allvarlig psykisk störning. Man menar också att han till följd av störningen har behov av psykiatrisk vård som är förenad med ett frihetsberövande.

Granndådet i Onsala

Återfallsrisk

Störningen gör, enligt rättsmedicinalverket, också att det finns en risk att han återfallet i brottslighet av allvarligare grad. Det var i december som mannen misstänks för att först ha knivhuggit en manlig vän till döds under en middagsbjudning i Forsbäck i Onsala. Därefter ska han ha gått till attack mot ett par i ett hus i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granndådet i Onsala

Mer i ämnet