Foto: TT

Närstående vittnade om misstänkt mord på 16-åring

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen inleddes den tredje rättegångsdagen om det misstänkta mordet på en 16-årig pojke i Frennarp i Halmstad i maj 2014. De första två dagarna präglades av mycket känslor och under onsdagens förhandlingar vittnade närstående.

Under onsdagsförmiddagen hördes två kvinnor som är närstående till den misstänkte gärningsmannen som i dag är 20 år gammal.

SVT Nyheter Halland har tidigare berättat om hur en av de närstående tagit emot sms från den misstänktes telefon som polisen beslagtog redan en vecka efter det misstänkta mordet.

Mordet på Albin

Där har 20-åringen bland annat skrivit: ”Men nu på torsdag har de säkert fått fram att det var jag”, varpå den närstående svarar: ”Nej skriv inget sånt på SMS”.

LÄS MER: 20-åringen skrev om att döda 16-åringen

De första två dagarna av rättegången om det så kallade Frennarpsmordet var känslosamma. Bland annat kallades ambulans till platsen vid två tillfällen, detta efter att både en nära anhörig till 16-åringen och den misstänkte 20-åringen brutit ihop.

– Jag bara sitter och gråter för att jag gjort något så hemskt, sa han bland annat.

Frennarpsmordet/Detta har hänt

Lördagen den 10 maj 2014 hittar en fotgängare en 16-årig pojke död i en bäck i Frennarpsskogen i Halmstad.

Polisen misstänker till en början att det kan handla om en olycka men utesluter inte mord:

13 maj 2014: ”Vi har kännedom om att det har förekommit något slags hot och det ingår i den kartläggning vi gör”, säger Hallandspolisens informatör Tommy Nyman.

26 augusti 2014: Polisen är nu övertygad om att det handlar om ett mord. SVT Nyheter Halland berättar att det på ett chattforum har publicerats dödshot i offrets namn.

9 februari 2016: En 18-årig man anhålls misstänkt för medhjälp till mord. Han ska ha varit bekant med 16-åringen men släpps ungefär en vecka senare i brist på bevis.

30 januari 2017: En man i 20-årsåldern grips misstänkt för mordet. Nya uppgifter ska ligga bakom gripandet.

2 februari 2017: 20-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. 20-åringen erkänner vållande till annans död.

5 april 2017: Genom den rättspsykiatriska undersökningen av 20-åringen konstateras att han inte led av någon allvarlig psykisk störning vid tillfället för gärningen.

20 april 2017: Åtal väcks mot den misstänkte mannen i 20-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet