Det blev en dramatisk första rättegångsdag i det så kallade Frennarpsmordet. Foto: SVT/TT

Åtalade 20-åringen bröt ihop – dramatisk rättegångsdag

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dramatisk första rättegångsdag i det så kallade Frennarpsmordet. Först bröt en anhörig till den döde 16-åringen ihop. Och när rättegången väl återupptogs bröt den åtalade 20-åringen ihop och förhandlingen fick avbrytas för dagen.

Efter en dramatisk förmiddag återupptogs rättegången efter lunch i det så kallade Frennarpsmordet, där en 20-årig man står åtalad för att ha dödat en 16-årig pojke för drygt tre år sedan, med att åklagaren Gisela Sjövall började redogöra för vad som framkommit vid obuktionen av 16-åringens kropp.

Läs mer: Mordet på 16-åringen: Detta har hänt

Mordet på Albin

Men efter att åklagaren redogjort för närmare 100 punkter i protokollet brast det för den åtalade 20-åringen som lämnade salen med sin advokat. Efter att ha samtalat med advokaten beslutade rätten att förhandlingen skulle avbrytas för dagen eftersom 20-åringen inte mådde bra.

– Han är oerhört berörd av det här och han mådde illa och hade yrsel, sa 20-åringens advokat Göran Ruthberg.

Kort efter att förhandlingen avbrutits anlände en ambulans till tingsrätten och 20-åringen transporterades till sjukhus.

Läs mer: Anhörig bröt ihop – rättegången fick avbrytas

20-åringen var den andra för dagen att lämna tingsrätten i ambulans. Under förmiddagen bröt en anhörig till den döde 16-åringen ihop när bilder på pojkens döda kropp visades upp i rätten. Då tvingades rätten ta en paus i drygt en timme innan förhandlingen kunde fortsätta.

I samband med att förhandlingen bröts för dagen beslutade rätten att förhandlingen ska fortsätta på måndag. Man ligger dock efter i det planerade schemat. Åklagaren hann inte ens slutföra sin sakframställan under den första förhandlingsdagen.

Läs mer: Så var första dagen – SVT på plats i rätten

Den åtalade 20-åringens advokat, Göran Ruthberg, räknar med att man ska kunna fortsätta på måndag. Han är berättar dock att det inte är säkert att 20-åringen medverkar inne i rättssalen utan att det kan bli aktuellt att låta honom delta från en annan sal med medhörning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet