Hallandspolisens informatör Tommy Nyman säger att 16-åringen dog på platsen där han hittades på lördagsmorgonen. Foto: SVT

Blev hotad på internet – misstänks ha mördats

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojken dog vid bäcken där han hittades i lördags. Polisen vill inte säga när han dog, men håller förhör och utreder om dödhoten på internet kan ha koppling till det misstänkta mordet.

Som SVT Hallandsnytt kunde berätta i går så har det förekommit hot mot den 16-årige pojken i sociala medier. På ett chattforum har dödshot publicerats på en sida i offrets namn. Hallandspolisen är dock mycket förtegen om vilken roll hotet har i utredningen av mordet.

– Vi har kännedom om att det har förekommit något slags hot och det ingår i den kartläggning vi gör, säger Hallandspolisens informatör Tommy Nyman till SVT Hallandsnytt.

Mordet på Albin

Polisen är väldigt tystlåten om hoten.

– Men det jag kan säga är att det inte har kommit någon formell anmälan om något hot.

Dog vid bäcken

Pojken har enligt Hallandspolisen dött i anslutning till bäcken, och först utreddes händelsen som en fallolycka. Pojkens kropp kommer troligtvis att obduceras på torsdag och ett preliminärt besked kommer i slutet av veckan. Polisen vill inte gå ut med någon eventuell dödsorsak.

– Vi har en uppfattning men vi vill inte lämna ut den, säger Tommy Nyman till SVT Hallandsnytt.

Att polisen tidigare trodde att pojken dött till följd av en fallskada tyder dock på att det inte rör sig om knivvåld eller skador från ett skjutvapen som orsakat pojkens död.

Vill inte säga när pojken dog

Under vilken tidsperiod pojken ska ha blivit dödad eller vilken tid han senast sågs i liv vill polisen inte berätta för att inte påverka de som lämnar tips angående fallet.

Just tips har Hallandspolisen fått gott om.

– Vi har ett hyggligt inflöde tips olika karaktärer, säger Hallandspolisens informatör Tommy Nyman till SVT Hallandsnytt.

– De flesta förhör genererar till ytterligare förhör, det blir ringar på vattnet.

Har ingen misstänkt

Tipsen polisen fått in analyseras och efter att pojkens sista dagar i livet kartlagts ska polisen välja vilket spår som den ska gå vidare på.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Tommy Nyman till SVT Hallandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet