Foto: SVT

Rättegång ställs efter dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

Den 87-årige mannen misstänktes ha tänt eld på sin fru. Nu har rättegången ställts in eftersom den åtalade mannen har avlidit.

Det var i maj som 87-åringen greps misstänkt för att ha tänt eld på sin fru. Rättegången inleddes redan i juli men fick avbrytas eftersom att mannen inte var tillräckligt frisk för att orka med förhandlingarna.

– Så länge min klient är i så dåligt skick så går det inte. Och jag tycker att det vore en seger för humanismen, sa mannens advokat, Anders Roy då.

Misstänkt mordbrand i Hylte

Mannen avliden

Trots det ville åklagaren, Klas Lundgren, göra ett nytt försök och nu på torsdag var det tänkt att rättegången skulle återupptas. Men någon ny rättegång blir det alltså inte då den 87-årige mannen ska ha avlidit. Det bekräftar hans advokat, Anders Roy, för SVT Nyheter Halland.

– Med tanke på hans ålder är det tveksamt om rättegången kan hållas, har åklagaren tidigare sagt till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Hylte

Mer i ämnet