I det här sportflygplanet, som kom från Nederländerna till ett flygfält i Landskrona, hittade polisen en större mängd narkotika i våras. Foto: Björn Lindgren/TT

Fler inblandade i härvan med knarkplanet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker nu att fler personer var inblandade i smugglingen av ett stort parti kokain med flygplan som stoppades på flygplatsen i Landskrona i våras, skriver HD/Sydsvenskan.

18 kilo kokain hittades i privatflygplanet när det landade på flygfältet i Landskrona 29 mars.

En 26-årig man från Helsingborg är häktad i sin frånvaro och jagas nu av polis utomlands, skriver HD/Sydsvenskan.

Smugglade knark med flygplan

– Misstankarna mot honom gäller handlingar i annat land., säger Stefan Gradler, åklagare vid internationella åklagarkammaren som leder utredningen, till tidningen.

Planet lyfte från Värnmo på morgonen, flög till Nederländerna och vidare till Landskrona på kvällen.

Under sommaren har ytterligare en man, en 52-åring hemmahörande i Stockholm, gripits och häktats i smugglingsutredningen.

– När det gäller honom gäller misstankarna delaktighet i smugglingen. Men det finns inga misstankar om att han varit med på resan, säger Stefan Gradler till tidningen.

Sedan tidigare är tre män häktade, två från Stockholmstrakten och en 38-årig man hemmahörande i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smugglade knark med flygplan

Mer i ämnet