Foto: Bildbyrån

Fredag den 13e blir ÄFF:s ödesdag

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholms FF har dröjt med att trycka på konkursknappen. Nu blir fredag den 13 deras ödesdag – det är vinna eller försvinna som gäller

Egentligen skulle ÄFF ha gått i konkurs i december. I samband med julglöggen informerades medlemmarna om det trista läget.

Men klubben har dröjt med konkursansökan och gjorde i stället ett sista försök att skaffa sponsorer. Nu blir fredag den 13 januari blir ödesdagen för ÄFF.

Krisen inom ÄFF

Då avkunnar CAS, den internationella idrottens högsta skiljdedomstol, dom i målet med den före detta ÄFF-spelaren Monday Samuel. ÄFF har i en lägre instans dömts att betala 1,3 miljoner kronor till spelarens nigerianska moderklubb.

Vinna eller försvinna

Om ÄFF vinner målet – då fortsätter klubben med all säkerhet. Sex-sju olika sponsorer har samlat ihop omkring två miljoner kronor.

– Det räcker för att betala våra skulder och ändå ha pengar över till verksamheten hela året, säger styrelseledamoten Mikael Modig.

Först i raden står i så fall de anställda. Spelarna har inte fått lön på två månader.

Om ÄFF däremot förlorar i CAS och måste betala den dryga miljonen, är det kört på riktigt för klubben.

– I så fall lämnar vi in vår konkursansökan och börjar om från början, säger Mikael Modig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom ÄFF

Mer i ämnet