Foto: Rickard Nilsson/TT

Kommunen vill hjälpa ÄFF:s ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholm ska ta fram en handlingsplan för vad kommunen kan göra för att stötta ungdomsverksamheten.

– Barn- och ungdomsidrott är prioriterad fråga för kommunen och det finns en politisk enighet kring att kommunen ska stötta och försöka mildra effekterna av konkursen för barn- och ungdomsverksamheten inom föreningen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander.

Fotbollförbundet inkopplat

Efter julhelgerna kommer kommunen att bjuda in företrädare för föräldrarna och föreningen till ett möte för att informera om innehållet i handlingsplanen. Även Skånes Fotbollsförbund kommer att bjudas in. 

Krisen inom ÄFF

– Ängelholms kommun har redan nu en dialog med företrädare för föreningen. Den kommer vi att fortsätta med och jag hoppas att vi tillsammans ska hitta lösningar som blir så bra som möjligt för de barn och ungdomar som berörs av konkursen, skriver kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander i ett pressmeddelande.

I exakt vad stödet kan bestå är ännu för tidigt att säga, och det beror också bland annat på om huruvida en ny förening bildas och vad konkursförvaltaren beslutar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom ÄFF

Mer i ämnet