Enligt ägaren till baren träffades en kvinnlig besökare av flaskan som var fylld med brandfarlig vätska som gärningsmannen kastade in på lördagsnatten. Foto: Winnie Gravlund

Mannen hade fler flaskor i ryggsäcken

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna ska ha blivit träffad då den misstänkte 21-åringen kastade in två brandbomber till den folkfyllda cocktailbaren i Ängelholm. Åklagaren bekräftar nu att mannen hade ytterligare tre molotovcocktails i sin ryggsäck.

OBS: Efter att artikeln publicerades har det framkommit nya uppgifter i ärendet. Bland annat visade det sig att flaskorna som mannen kastade in i lokalen inte var molotovcocktails. Läs mer här.

På barens Facebooksida skriver ägaren:

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

”Från att ha varit en supertrevlig kväll med mycket folk och skön stämning i baren till att det plötsligt från ingenstans flög ett flertal brandbomber genom rutan på 19Hundra. Tur att inget tog fyr! En av våra gäster ska tyvärr ha träffats av en flaska och fått glassplitter på sig.”

Men konstaterar att ingen skadades av allvarligt:

”Tjejen mår under omständigheterna som tur är bra och ingen annan ska ha skadats i restaurangen.”

Bombteknikerna klar med sin analys

På måndagsmorgonen bekräftar åklagaren att den misstänkte 21-åriga mannen hade ytterligare tre molotovcocktails i sin ryggsäck och att han hade något som liknade ett bombbälte på sig.

– Jag har fått information om att bombteknikernas analys är klar men har inte fått ta del av den än, säger åklagare Ola Lavie som precis fått fallet på sitt bord.

Han kan alltså varken bekräfta eller dementera om det mannen hade på sig var en attrapp eller ej. Krogägaren Jim Nilsson skriver såhär om händelsen:

”Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik.

Något han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom.”

”Har berättat en del om sina tankar och idéer”

Under helgen har polisen gjort en husrannsakan i mannens lägenhet i Skåne och man har förhört honom.

– Han har berättat en del om sina tankar och idéer kring händelsen, mer än så vill jag inte säga, kommenterar Ola Lavie.

Har han presenterat ett motiv?

– Det tänker jag inte kommentera.

Åklagaren vill heller inte kommentera om mannen tar på sig dådet eller förnekar brott. Brottsrubriceringen är mordförsök och försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Mer i ämnet