Man häktad efter dådet mot krog i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

När två flaskor kastades in på krogen i Ängelholm i oktober förra året skapades dramatik och riksenheten för säkerhetsmål kopplades in. Nu häktas en 22-årig man misstänkt för olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Helsingborgs Dagblad var först med att berätta att 22-åringen häktats misstänkt för attacken mot Ängelholmskrogen i oktober förra året.

Det var efter ett bråk på krogen som mannen kastade in två vätskefyllda flaskor genom en glasruta och mannen bar ett blinkande bälte runt midjan. Han bar även kniv när han greps.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Senare visade det sig att innehållet i flaskorna var saft och det blinkande bältet ett massagebälte.

Till SVT Nyheter Helsingborg sa åklagaren då att hon inte tänkte begära mannen häktad eftersom att brottsrubriceringen inte ansågs tillräckligt grov, samt att det inte finns skäl att tro att mannen kommer fly landet.

Suttit i Säpos förvar

Mannen har under tiden suttit i Säpos förvar i väntan på att utvisas till sitt hemland. Utvisningen har inte kunnat verkställas på grund av säkerhetsläget i landet. I dagarna överfördes mannen till en häktescell misstänkt för dådet mot krogen i Ängelholm, skriver hd.se.

Han är misstänkt för grovt olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Mer i ämnet