Visa alla (2)
Visa alla (2)

Misstänkta bomber var saftflaskor – 21-åringen släppt

Publicerad

Den 21-åriga man som misstänks för grovt olaga hot i samband med ett attentat mot en krog i Ängelholm i helgen har släppts på fri fot.
De bägge flaskor han kastade in på krogen var saftflaskor. Bältet han bar på var ett massagebälte med tillhörande fjärrkontroll.

Det var natten mot söndagen som en 21-årig man kastade in två föremål på en krog i Ängelholm. Polisen misstänkte att det rörde sig om brandfarliga föremål. Vittnen berättade också om hur mannen bar något som liknade ett bombbälte. Detta kan nu dementeras av åklagare och advokat.

– Vid en noggrann genomgång av det i beslagtagna materialet, har så här långt inget påträffats som kan utgöra ingredienser till vapen eller bomber, säger chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström vid Riksenheten för säkerhetsmål, i ett pressmeddelande.

TV: Se hela inslaget här

Mannens advokat förtydligar att flaskorna som mannen kastade in på krogen och de flaskor som han hade i väskan var saftflaskor.

Bältet han bar var ett massagebälte med tillhörande fjärrkontroll, det var inte på något sätt manipulerat, enligt advokaten.

Misstankar kvarstår

Utredningen är inte nedlagd och brottsmisstankarna mot mannen kvarstår.

– Brottsrubriceringen är fortfarande grovt olaga hot, säger åklagare Agnetha Hilding Qvarnström.

Åklagaren kommer inte begära mannen häktad. Det beror dels på att att brottsrubriceringen inte anses tillräckligt grov, samt att det inte finns skäl att tro att mannen kommer fly landet.

Åklagaren bedömer inte heller att mannen kommer återfalla i brottslighet, eller förhindra utredningen då han sätts på fri fot.

Mannens advokat Torsten Andersson bekräftar för SVT att 21-åringen erkänner olaga hot men inte att brottet skulle vara grovt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Mer i ämnet