Foto: TT

Lärare avstängd – misstänks ha sexofredat elever

Uppdaterad
Publicerad

En lärare i Åstorp har stängts av med omedelbar verkan, misstänkt för att sexuellt ofredat elever. Totalt har läraren 14 polisanmälningar emot sig, uppger polisen.

Det var i fredags som elever på en skola i Åstorp berättade för sin klassföreståndare att en lärare ska ha rört vid dem på ett olämpligt sätt.

– Vi ser allvarligt på situationen och har full respekt för att detta är obehagligt för alla inblandade. Vi erbjuder stöd till både elever och personal om de så önskar, säger skolans rektor i ett pressmeddelande.

Misstänkt sexofredande i Åstorp

Klassföreståndaren larmade genast skolledningen och läraren stängdes av med omedelbar verkan. Samtidigt polisanmäldes läraren.

– Anmälningarna rör sig om sexuellt ofredande av flicka, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg till SVT Nyheter Helsingborg.

Föräldrar kallade till möte

På måndagskvällen kallades föräldrar vars barn kan ha haft läraren i undervisningen till ett snabbinsatt informationsmöte.

– Vi vill ha en öppen och löpande information till alla berörda om vad som har hänt och händer framöver, säger Linda Haddemo, kommunikatör i Åstorps kommun.

Även under tisdagen och onsdagen hålls möten för de som känner oro eller har frågor.

Texten har uppdaterats efter att nya uppgifter kommit från polisen om hur många fall av sexuellt ofredande som läraren misstänks för. SVT Nyheter Helsingborg har sökt den misstänkta läraren för att hen ska få ge sin version av de påstådda händelserna men utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexofredande i Åstorp

Mer i ämnet