Bedragare tidigare dömd

Publicerad

Den 37-årige man som nu misstänks för grovt bedrägeri i Jämtland, Västernorrland och Västerbotten, är tidigare dömd för samma brott. För tio år sedan lurade han ett stort antal personer i Ragunda på miljonbelopp.

Rättegången 2004 var uppmärksammad. Den då 27-årige mannen från Ragunda lurade till sig miljontals kronor från släkt och vänner till familjen. Allt med löften om snabb återbetalning till hög ränta.

Tingsrätten dömde då mannen till fängelse i fyra och ett halvt år. Han skulle också betala skadestånd på mellan 6 och 7 miljoner till de drabbade. Men de pengarna har han inte kunnat betala tillbaka.

Storbedragare fick sju år i fängelse

Men historien upprepar sig. Den nu 37-årige mannen har enligt åklagaren lurat till sig minst åtta miljoner kronor från ett 60-tal personer. Ofta bekanta till familjen. Även denna gång med löften om snabb återbetalning. Anmälningar har kommit in från personer i främst Jämtland, men också i Västerbotten och Västernorrland.

Den här gången misstänks även 37-åringens mamma var med på bedrägerierna. Mor och son sitter nu häktade och åklagaren beräknar kunna väcka åtal i början av maj.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragare fick sju år i fängelse

Mer i ämnet