Vid Skyttestigens slut kan man se in i skogen var Biltema kommer att torna upp sig. Det finnas praktiskt taget inga träd alls som kommer att avskärma. Foto: SVT Nyheter Jämtland

Biltema hamnar 30 meter från deras trädgård

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens representanter kan nog räkna med ett livligt möte på onsdagen. Biltemas etablering upprör grannarna.

Villaägarna i Erikslund är inte nådiga i sin kritik mot Biltemaplanerna. Genom ritningarna för etableringen har de fått ut GPS-koordinater och genom dem har de markerat hur nära allt kommer deras villor.

Själva fasaden hamnar 60 meter från närmsta villatomt och den väg där butikerna ska få sina leveranser genom dras 30 meter ifrån bostäderna.

Byggplanerna vid ÖSK 2018

– Det talas om att det ska lämnas en trädridå mellan oss och Biltema. Men det finns ju inte många träd här, säger Roger Edin, som är en av villaägarna.

– Det är nyligen gallrat och dessutom har fler träd blåst omkull i de senaste stormarna, berättar han.

De har satt upp snitslar i terrängen för att åskådliggöra deras invändningar. Det är inga större problem att se var sig den snitsel som sitter på 30 meter eller den på 30 meter.

Vad värre är, enligt villaägarna, är att i princip hela den dunge som i dag ligger mellan Erikslund och Lillängerondellen kommer att försvinna. I dag dämpar den ljudet från trafiken längs E14.

Erikslundsborna har lanserat en alternativ etableringsplats.

– Vi föreslår snötippen i Odenskog. Den behöver ju inte ligga i ett handels- och industriområde, säger en annan villaägare, Pierre Perman.

Om villaägarna kommer att få något gehör på onsdagens möte återstår att se. Men mötet lär helt säkert bli av det mer stormiga slaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byggplanerna vid ÖSK 2018

Mer i ämnet