Centrum skall lagas

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag ska miljö- och samhällsnämnden i Östersund ta ställning till ett förslag om samråd över detaljplan för det berörda kvarteret. Nämnden ska s a s dra upp riktlinjerna för vad Diös får bygga för slags hus på tomten där centralpalatset stod..

Det är tre år sedan jugendpalatset mitt i Östersunds hjärta eldhärjades och skadades så svårt av släckvatten att det inte gick att rädda.Processen fram mot rivning var lång och besvärlig men nu är det bara en grop mitt i stan. Fastighetsbolaget Diös som numera äger tompten har ansökt hos kommunen om att få bygga  nytt: ett u-format hus med 22 lägenheter och med affärer i tre plan. Kommunen har tidigare sagt nej till kontorslokaler i huset med hänvisning till att det är gott om sådana ytor i staden. Men Diös vill också ha möjlighet att bygga kontor. Återstår att se hur beslutet blir.

 Henric Kindblom är Diös´ projektledare för planeringen av bygget. Den 27 februari kommer alla grannar och andra intressenter att bjudas in till en visning av den tänkta byggnaden

– Vi vill visa dem först och ta emot deras synpunkter, säger han. Men att det finns intressenter till affärslokalerna  är han övertygad om och prislappen för huset? – Ja det är för tidigt att säga men runt 150 miljoner, säger Henric Kind blom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Centralpalatset

Mer i ämnet