Här på parkeringen vid Köpmangatan kan ett parkeringshus komma att byggas

Nytt parkeringshus utreds

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt parkeringshus i centrala Östersund kommer att utredas. Behovet har parkeringsplatser i stan växer och därför finns nu ett förslag på ett nytt parkeringshus.

Det är i samband med detaljplanen för det hus som ska ersätta det nedbrunna Centralpalatset som frågan om parkeringsplatser i centrum åter är aktuell.

Enligt ett avtal som kommunen har ska ett antal parkeringsplatser kunna erbjudas om nya bostäder byggs i centrum. Men just där Centralpalatset låg finns inga såna möjligheter.

Centralpalatset

Därför har finansutskottet beslutat att ge kommunledningsförvaltningen i uppdrag att se om det går att bygga ett parkeringshus i två plan i kvarteret Skjutbanan. I dag finns redan en parkering på platsen.

Behovet av parkeringsplatser centralt i Östersund är en ständigt aktuell fråga och det nya parkeringshuset skulle kunna ge omkring 200 parkeringsplatser totalt.

Innan en utredning sätts igång ska kommunfullmäktige behandla frågan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Centralpalatset

Mer i ämnet