Många vill betala – få gör det

Uppdaterad
Publicerad

Många snöskoteråkare är villiga att betala ledavgifter, de visar en nyligen publicerad enkät. Men det verkar vara betydligt färre som faktiskt betalar.

Det är Nationella Snöskoterrådet som gjort en enkät med 2000 skoteråkare runt om i landet, om dom tycker det är rimligt att betala ledavgifter. Tittar vi närmare på leder som underhålls av ideella krafter, så som snöskoterklubbar är det hela 86 procent av dom tillfrågade skoteråkarna i Jämtlands län som tycker det är rimligt att betala en ledavgift.

– Det är svårt att få folk att betala, steget mellan att vilja och göra är långt, säger Mattias Lönn Åkersjöns snöskoterklubb.

I Åkersjön som är lite av ett snöskotermecka i Jämtlands län så är det den lokala skoterklubben som underhåller lederna men trots att många vill betala är det få som gör det i Åkersjön.

– Det är max 40-50 procent som är medlem eller har betalat ett ledbidrag, Mattias Lönn Åkersjöns snöskoterklubb.

Betalar du någon ledavgift?

Nej.

Varför inte?

– Vet inte, det har inte blivit bara, säger Victor Rehnsbo snöskoterkörare i Åkersjön.

Utan pengarna från klubbmedlemmar och dem som betalar in ledavgiften kan inte Åkersjöns snöskoterklubb underhålla lederna på ett värdigt sätt.

– Vi kan inte åka runt och va häxan surtant utan vi måste hitta sätt att få dem här 86 procenten att agera också inte bara säga det, Mattias Lönn Åkersjöns snöskoterklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.