Dog efter bråk om keps

Uppdaterad
Publicerad

Bråk om en keps ledde till en 23-årings död i Östersund i helgen. Det är en del av omständigheterna som framkom i samband med häktningsförhandlingarna på tisdagen då en 24-åring häktades som misstänkt för mord.

Den 24-åring som misstänks för att ha dödat en 23-årig man i Östersund i helgen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Den mordmisstänkte erkänner inget annat än att kniven var hans.

Intresset var stort när häktningsförhandlingarna hölls på tisdagen och sittplatserna räckte inte till för alla åhörare i tingssalen. Men förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

Knivdråp i Östersund 2015

I samband med häktningen framkom uppgifter som gör att bilden tycks klarna av omständigheterna kring mordet.

Upprinnelsen till knivdådet när 23-åringen dödades började tidigare på kvällen, när en kompis till 23-åringen stötte ihop med två män i kyrkparken som gav sig på honom och slog honom i huvudet med en flaska. I samband med det blev han av med kepsen. För att få tillbaka den och för att ge igen för misshandeln hämtade han några kompisar, däribland 23-åringen. De sökte efter de båda männen. De stötte ihop med de två vid Södra gröngatan.

– Då uppstod tumult, säger kammaråklagare Lillemor Ersberg.

Det hela slutade med att 23-åringen knivhöggs till döds och den man som idag häktades misstänkt för mord blev misshandlad.

På tisdagen häktades alltså en 24-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord. Han säger sig dock inte minnas mer än fragment av kvällen. Han erkänner inte mord eller något annat. Däremot erkänner han att kniven var hans.

Ytterligare två personer misstänks för misshandel respektive grov misshandel, men ingen av de häktas.

Flera av de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Utredningen går nu vidare, bland annat kommer den beslagtagna kniven att skickas för spårsäkring. Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdråp i Östersund 2015

Mer i ämnet