ÖFK:s ordförande rasar: ”Vi är djupt upprörda”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kom beskedet att det blir 1-1 i matchen mellan Jönköping och ÖFK efter att en supporter rusat in på planen och attackerat målvakten Aly Keita. Men det är frågan om säkerheten som rör upp känslorna hos ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

– Vi är djupt upprörda, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

– De som blir straffade i det här är våra spelare. De får reprimander för att de går in och försvarar Keita. Det är allt som händer i den här historien, vilket naturligtvis är beklagligt eftersom vi varje match utsätts för inspektioner och får böta för än det ena än det andra, säger Daniel Kindberg och fortsätter:

– Det kan man väl säga är okej. Men när man förbiser en sådan enorm underlåtenhet att utföra säkerhetsarbetet seriöst, och riksombudsmannen och matchdelegaten inte ens omnämner det, då är det verkligen allvarligt. Jag förutsätter att, om de inte redan slutat, blir entledigade – det är på den nivån det är.

En fråga om säkerhet

Kindberg uppger att han redan pratat med berörda personer om hur han ser på saken och deras arbete.

– Vi kommer skicka ett brev till generalsekreteraren i svenska fotbollsförbundet och uppmärksamma det här som vi är djupt upprörda och besvikna över.

Enligt Kindberg är det inte frågan om slutresultatet som är upprörande.

– Det här handlar inte om det. Det handlar om nåt mycket större – om hur vi ska komma till rätta med säkerheten och tryggheten för spelare och ledare. Har man gjort allt och sitt bästa så kan man stå med rak rygg när något inträffar. Men det är omöjligt nu för de inblandade parterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.