Foto: SVT

ÖFK ställs mot Norrköping i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Östersund FK möter IFK Norrköping i finalen av Svenska cupen den 13 april, och för första någonsin kommer cupfinalen spelas i Östersund.

I helgen som var spelades semifinalerna i Svenska cupen. Östersund slog Häcken på bortaplan med 3-1 och var därmed klar för sin historiska första final i Svenska cupen.

Norrköping finalmotståndare

Motståndaren blev Norrköping som slog ut Brommapojkarna.

Under fjolårssäsongen i Allsvenskan möttes Östersund och Norrköping två gånger. Norrköping vann ena matchen med 2-0 och den andra slutade 3-3.

Finalen spelas på Jämtkraft arena

Under måndagen lottades finalarenan och det blir i Östersund och Jämtkraft arena som finalen spelas på den 13 april. Det är första gången som finalen går i staden.

– För ett lag från norr är det fantastiskt att få hemmaplan, säger Östersunds tränare Graham Potter till SVT Sport.

När lottning skedde i Allsvenskans upptaktsträff så trodde tre av fyra spelare, ledare, journalister och annat folk på träffen att Östersund tar hem cupen.

Vinnaren av Svenska cupen får senare i år kvala till Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.