Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan får du höra ett par Jönköpingsbor reagera på chockhöjningen av parkeringsavgiften i helgen. Foto: Viktor Fridén/SVT

3 000 kronor i timmen för att parkera på Asecs i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Påskhelgen brukar innebära stora folksamlingar på Asecs parkeringar i Jönköping. Men nu blir det minst sagt dyrare att ta bilen under helgen – parkeringsavgiften höjs till 3 000 kronor i timmen på utvalda platser under nattetid.

Flera hundra personer brukar samlas med sina bilar på parkeringen uppe vid Asecs under påskhelgen i samband med Elmias motormässa. Nu införs en tillfällig parkeringsavgift på 3000 kronor vid entré C från och med fredag till och med måndag.

– Det är en rekommendation från polisen, för att kunna samla alla på ett ställe och göra det enklare att kunna fånga upp om det blir stökigt, säger centrumchefen Johanna Donker.

Höjs efter köpcentrets öppettider

Anledningen till att parkeringen inte stängs av helt är att Jönköpings kommun också använder parkeringsplatsen.

– Vi har höjt parkeringsavgiften under påskhelgen sen 2021, så det är väl beprövat och höjs endast efter köpcentrets öppettider, säger Johanna Donker.

Den tillfälliga parkeringsavgiften kommer gälla mellan 18.30 och 8.00, resterande tid är det den ordinarie parkeringsavgiften som gäller.

I klippet hör du två Jönköpingsbor om avgiften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.